ffbb.pl - Forum Fitness & BodyBuilding
Kulturystyka i Fitness => Dieta i Zdrowe Odżywianie => Wątek zaczęty przez: Matrix_P83 w Maj 12, 2016, 16:44
-
Zawsze kurczaka jadlem smażonego na wodzie z ryżem i keczupem, powiem wam ze smakowało to gorzej od 10letniej deski.
Znacie jakieś przepisy na kurczaka do diety redukcyjnej ?
-
gotowany na wodzie , wrzuć łyżkę wegety
ponacinaj pierś wzdluz włókien mięśniowych posyp przyprawa do kurczakaa niech poleży tak z 5 min i wrzuć do gotowania
gotuj z 1 min
-
ok sproobuje
a co powiesz jak bym zaczol smażyć na oliwie z oliwek ? jaki smak ? jak sie ma do diety redukcyjnej ?
-
dokładnie tak!
ewentualnie hop na grilla i tez jedziesz, ale gotowany najlepszy! szybko i zdrowo
-
ale w zimie grila zabardzo nieurzadze
ale grill to dobra rzecz moze piec bez tluszczu nie tylko kurczaka hmmm zaraz popatrze na ceny elektrycznych
-
hehehe na allegro grile elektryczne nawet po 20zl
to niegłupi pomysl
-
na oleju sie nie smaży
jak juz chcesz smażyć są specjalne preparaty bez kaloryczne np PAM
-
mjam dopiero teraz mi to mowisz? a ja calyc zaś na oliwie smażyłem piersi XD lepiej to niz na smalcu ;
-
Na zadnym wielonienasyconym nie smazymy, ze względu właśnie na reaktywność wegli przy podwójnych wiazaniach z tlenem (wolne rodniki)!! No chyba, ze chcemy wczesniej umrzeć Najlepiej na tluszczach stalych w temp. pokojowej np. smalcu lub ewentualnie na jednonienasyconych np. oliwie z oliwek
wogole nie polecam smażenia dużo frakcji białkowych sie traci
-
ZHarneygotowany na wodzie , wrzuć łyżkę wegety
ponacinaj pierś wzdluz włókien mięśniowych posyp przyprawa do kurczakaa niech poleży tak z 5 min i wrzuć do gotowania
gotuj z 1 min
hymm .. 10min czy to nie za krotko ?