ffbb.pl - Forum Fitness & BodyBuilding
Kulturystyka i Fitness => Dieta i Zdrowe Odżywianie => Wątek zaczęty przez: JANESS w Grudzień 21, 2016, 14:42
-
ostatnio tak chodze po sklepach i kumam czegoś nowego do jedzenia i znalazłem taki dziwny makaron nazywa sie: " Shwabische Spatzle " jego wartsc odzywcza w 100g to:- bialko 15g - wegle 69g- tluszcz 3,5g dla porownania ryz bialy ma w 100g:- bialko 6,7g- wegle 78,9g- tluszcz 0,7g Nie wiem, moze to normalne ale inne makarony jakie mam w domu maja dużo mniej bialka /
-
Moja babcia to zawsze zachwala wszystko co niemieckie... To bialko jest tam do dupy, makaron sie je glownie po to by dostarczyć wegli, tak jak i ryz.
No ale ciekawostka //:-D :-D /
-
ja tam lubie troche takiego makaronu + puszka fasoli i pierś :. hmm o ile sie nie mylę to makaron robi sie z jajek a z jaka jest najlepsze bialko wiec moze jednak to "makaronowe bialko" nie jest wcale takie zle
-
Chyba trzeba sprawdzić skład makaronu wielojajecznego.Wg mnie dobry makaron dla osow bardzo bojących sie "zalania" /
-
nom czyli taki idealny dla mnie.
Ciekawe jest to, że nie ma składu na tym makaronie bo bym napisałwogole teraz tak patrze i widze, że znowu ku... napisałem temat nie w tym dziale ;OO wybaczcie mi ale przebiegłem przed chwilą 15km
-
bialko powinno sie liczy z pelnowartosciowcyh produktów takich jak piersi, ryby, mieso, jajka itp
-
zły dzial chybażkasz ma 70g wegli 12g bialka 3g tluszczu i pewnie jest o wiele tansza
-
dokładnie kasza rulz chociaż w sumie to i tak nic z tego bo produkty o których tu mówmy nie maja dostarczać bialka tylko węglowodanów zlozonych, bialko pochodzenia roślinnego zwykle nie zawiera wszystkich potrzebnych aminokwasów egzogennych
-
Tak z ciekawości sprawdzilem, znalazłem makoron bez jajeczny i ma on 1 g bialka.
Wiec teoretycznie ten twój makaron ma tylko 5 g bialka jajecznego.
-
no to nie dużo ale zawsze coś bo czasem ciezko wycisnąć odpowiednia ilość bialka z posiłku ;