Tak jak w temacie dajemy własne pomysły na przyrządzenie kuraka na wszelakie sposoby z załączeniem zdjęcia... :-)
Do garnka nalac troche wody, wrzucic koste rosolową wrzucic piers na 30 min i gotowe. Ostatnio tak ciagle jadam.
Do garnka nalac troche wody, wrzucic koste rosolową wrzucic piers na 30 min i gotowe. Ostatnio tak ciagle jadam.
po 30min nie zrobi się z tego suchy wiór?
250g w kostke, polać delikatnie oliwą przyprawiając również do smaku i do mikrofali na ~3min na pełną moc co minute mieszając (pamiętać, że mikrofala bardziej grzeje po zewnętrznych stronach naczynia, dlatego mięso rozprowadzić po bokach tależa/naczynia żaroodpornego) (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
30 min na malym ogniu i jest ok
wiecie .. lepiej rozbijajcie przepisy na tematy ... na pewno będzie wszystko przejrzyste za jakiś czas (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/tongue.png)
jak ktoś nie śledzi to się przerazi hehe
ja dla odmiany wrzucam kuraka na patelnie z warzywami przyprawiam i dodaje na koniec jogurt naturalny (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Kurczaka lubię w każdej postaci, ale mój faworyt to podany z ryżem. Forma może się różnić, albo małe kawałki, albo większe .np udko. Przepisów jest wiele, ale ja ciągle kombinuję i zmieniam (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Z ciemnym ryże albo z kaszą gryczaną, koniecznie gotowany (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png) Do tego zalewam całość jakimś sosem - typowy do mięsa
To ja dodam przepis od żonki /
Fileta pokroić w centymetrowe plastry. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsypać przyprawami. Marchewkę i selera zetrzeć na drobnym oczku, wymieszać z drobno pokrojonym porem. Surówkę wyłożyć na talerz, dookoła ułożyć rukolę i ogórki. Mięso przygotować można w opiekaczu z wkładka grillową. Mięso ułożyć na surówce. Całość posypać pokrojoną czerwoną papryką. Dodac oliwe moza, smakowało mi
Domowa pizza z kurakiem zrobiona w max 40min (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
1.Robimy ciasto; z mąki pszennej 300g + 100~ml wody musisz wyczuć + łyżeczka proszku do pieczenia + duża łyżka oliwy albo oleju. Mieszamy i robimy kulkę z ciasta.Potem w rękę bierzemy wałek i robimy z kulki okrągły spód pod pizze.
Postarajmy się żeby placek był grubości takiego placka do tortilli , na ciasto wrzucamy kuraka z grilla , podsmażonego albo ugotowanego + własne składniki(ja daje żółty ser light,papryke,pomidorka i cebulę) ja spód pizzy smaruje dodatkowo łyżeczką koncentratu pomidorowego z bazylią i też jest ok. Gdy mamy już wszyskie składniki na naszym spodzie wrzucamy naszą pizze do rozgrzanego piekarnika (ja daje na 220),po około 15-20 minutach pizza jest już gotowa (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Polecam mega , bo ogarniemy wszystko w 40 minut a smakuje jak z pizzerii (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
CO W TYM SIEDZI NA OKO: 1600 kcal / 70g B / 250g W / 40g T , czyli nie jest źle (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png) (liczyłem pizze z kurakiem 100g,warzywami 100g,spodem wysmarowanym koncentratem,trochę sera żółtego light i ciastem)
POLECAM (http://www.ffbb.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)