ffbb.pl - Forum Fitness & BodyBuilding
Kulturystyka i Fitness => Dieta i Zdrowe Odżywianie => Wątek zaczęty przez: JANIE w Grudzień 11, 2015, 15:25
-
mam pytanie co do mleka w proszku wiem ze przez niektórych jest uważany jako syf bo zawiera laktoze, ale przecierz tyle jest w nim bialka to czy niewarto go spożywać co o tym myslicie?
-
Sam sobie odpowiedziales...jak wszyscy wiemy zawiera laktozę i łatwo sie przez to zatluscic,wg mnie są lepsze zrodla bialka (jesli chodzi o nabial), np.twarozek,bialy ser.
-
lepiej twaróg
-
twaróg RULEZZZZ
-
taak ja uwielbiam twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem... sol , pieprz... mniam mniam :D
-
owszem mleko w proszku zawiera dużo bialka, jeśli nie przeszkadza Ci ze Ci troche tlusczu przybędzie i smak, który sie obrzydnie po paru dniach to możesz je jesc, jednakże z mlekiem w proszku jest tak, jak z soja.
obydwa zrodla bialka byly opłacalne i z obydwu korzystalem, do czasu, kiedy sprobowalem ostrowi wpc-80, bo to najtańsze źródło bialka jakie obecnie znam a w dodatku zalicza sie do tych najlepszych, ba wysokie BV-104, znikome ilosci tluszczu i laktozy i jest łatwo dostepne.
Owszem mleko w proszku tańsze w przeliczeniu na gramy produktu, ale jak sobie policzysz gramy bialka, jakie zawiera oraz uwzględnisz jego jakosc, to zobaczysz, ze nie ma nic bardziej opłacalnego od ostrowi, wiec choć jeszcze ze 2 lata temu bym polecał mleko w proszku, bo sam na nim zaczynalem, to dziś je odradzam, bo są tańsze i lepsze alternatywy
-
popieram dobrze powiedziane
-
Nie ma sie co truc, tym bardziej ze to nie jest niewiadomo jak tanie w podobnej cenie masz wiele innych poruktow SMACZNIEJSZYCH i bardzije bogatych w bialko np.
jak juz inni powiedzieli twaróg ogulnie tez jestem za nim!!!!!!!
-
jeżeli jesteś suchar , nie masz tluszczu , masz budowę ektomorficzna możesz dodać do zarcia ale w umiarkowanych ilosciach
każdy chyba na tym zaczynał :D:D
-
każdy chyba na tym zaczynalchyba tak ja opierdizleilem z 5 toreb jak nie wiecej
-
dobry gainer pod metkę %)
-
a jeżeli ktoś niema budowy ekomorficznej ? to jaka dietkaż
-
standardowa masowa , oparta o czyste produkty mozwliwie jak najmniej przetworzone
bez mleka