ffbb.pl - Forum Fitness & BodyBuilding
Kulturystyka i Fitness => Suplementy i Odżywki => Wątek zaczęty przez: akancelarv w Grudzień 12, 2016, 10:37
-
Czy ktoś stosował bialko serwatkowe wyprodukowane w zak3adach mleczarskich i jak wypada w porownaniu z odżywkami firmowymi?
-
to nie baialko serwatkowe tylko serwatka 13-18% bialka, 40-60% laktozy, restza tluszcze
na rteszte sam sobie odpowiedz.
najtańsze bialko to ovopol
-
Dzieki za odpowiedY , to wyjaśnić cene.
-
Tak jak Rosman1985 napisał - to nie jest bialko serwatkowe.
Bialko z mleczarni jest niepotrzebne w budowaniu masy- jest to zły produkt zaweirajacy składniki nieprzydatne. Tak jak np. laktoza.
Ale są bialka używane np. w masarni które są nawet dobre do uzupelnienia diety.
Ale staraj sie czerpać składniki z naturalnego zrodla lub ewentualnie odzywki bialka serwatkowego wysokiej jakosci.
-
Białko serwatkowe to najgorsza rzecz o jakiej slysza3em.Mialem mo?liwooa stycznooci z tym badziewiem i one spowoduje tylko częstsze chodzenie do kibelka i nic wiecej.
:D
-
UtosiekBiałko serwatkowe to najgorsza rzecz o jakiej slysza3em.Mialem mo?liwooa stycznooci z tym badziewiem i one spowoduje tylko częstsze chodzenie do kibelka i nic wiecej. :D
Ciekawa teoria!! A ja powiem że bialko serwatkowe to najlepsza rzecz :D - jeśli chodzi o serwatke z mleczarni to faktycznie jest to syf. Jak sk1czy sie mój cyrk z maturami (Opole :evil: ) to umieszczę tu swoj artykuł na tema domniemanego białka serwatkowego!! Mam nadzieje że już wtedy nie bedzie pytań na forze, kiedyś zrobiłem podobny artykuł na k.. i sie uspokoili troszke. Pozdrawiam
-
Bialko serwatkowe rulez' :!: :-)
Trzeba było nie paplac ze sie miało pytania wczesniej to moze by nie było tego cyrku
-
Tyle tylko, że to właśnie ovoalbumina ma aminogram najbli?szy ludzkiemu i to wa3onie to bialko wiedzie prym.
Co sie dzieje z jajkiem, kiedy wystawimy je na odpowiednią temperaturę dodatnią i potrzymamy tak ok. 20-3 dniż Powstanie ?ywy organizm - kurczak - i to już świadczy o bogactwie składnikow zawartch w ovoalbuminie.
Białko serwatkowe... fakt, jest dobre, wchłania sie w ciągu ok. 3 minut, ma wysokie BV, ale w ustroju pozostaje do max. 3 godzin. Wniosek - na noc kompletnie do bani.
A ovoalbumina... wchłania sie dlużej, stopniowo uwalniając aminki do ustroju i tamże siedzi nawet do 6-7 godzin :-)
Minusem są potwornie omierdzace b1ki :-) ale... ja wole :-)
-
BELIAS moze i masz racje ale właśni mi chodziło o te bialko z mleczarni one jest do niczego a ogulnie do białka serwatkowego nic nie mam nawet tego niegdy nie brałem wiec nie wiem jak dziala ale wiem jedno ze bialko z mleczarni do szkoda kasy.
:-)
-
sory ze troche odkopuje ten temat z dołu ale jestem nowy wiec chciałem napisać ze stosowałem ta serwatke bialkowa z mleczarni i praktycznie nic mi to nie dało ; tylko starzy pieprzyli ze świństwo zżeram i mieli racje :lol:
-
Mieli racje.
Nie inaczej
-
Kompletnie nie opłacalny zakup
Wady :
-> znikome przybytki siły
-> brak dużych przyrostów masy
Zalety :
-> Niska cena
-> Zawsze coś da
Z doowiadczenia kumpli to wiem 8)